Utbildning  


 

Utbildning är viktigt

Utbildning är ofta något man glömmer bort, tiden räcker helt enkelt inte till. Man investerar i nya program, ny hårdvara men utbildningen glömdes bort.

Detta tycker vi är synd, då man missar mycket av all den nytta, tidsbesparing och förenkling som dessa investeringar skulle gett. 

Vi kan erbjuda skräddarsydda utbildningar, anpassade till just Era behov.

Vi erbjuder också introduktionsutbildningar i det som verkligen ligger oss varmt om hjärtat. Att arbeta i molnet.

Våra standarutbildningar

Jobba i Molnet med Google

I den här kursen tittar vi på hur du gör dig fri från dyra program och installationer i din dator. Samtidigt kommer du att få se hur du helt plötsligt blir helt oberoende av vid vilken dator du sitter. Vi börjar med att installera Google Chrome och sedan tittar vi på hur du enkelt kan utföra de flesta av dina datorsysslor direkt i webbläsaren.


Vi går igenom grunderna för hur du arbetar med mail, ordbehandling, kalkyl, fildelning och samarbete i Google Drive.


Inga som helst förkunskaper krävs mer än lite vana i att hantera mus & tangentbord..

Google - så mycket mer än sökningar

Här tittare vi lite djupare på vad du kan göra med hjälp av Google’s olika tjänster såsom G-drive,  G-mail, YouTube, Google + m m.

Vi tittar även på nyttiga tilläggstjänster som du kan använda i till din Chrome

Kom igång med Facebook och sociala media.

Här tittar vi lite på de stora tjänsterna inom sociala media. Vi fokuserar på vad du kan ha för praktisk nytta av tjänsterna utöver att bara lägga ut personliga statusmeddelanden.


Vi tittar också på hur det du lägger ut där blir sökbart på Internet och vad som kan vara lönt att fundera på innan du lägger ut något offentligt.


Bloggar är också något vi kommer att ta en snabb titt på i den här kursen. Du får en snabb genomgång av vilka bloggtjänster som finns och hur du snabbt och enkelt kommer igång med ett eget bloggande.

Få nytta av din smartphone

I de här kursen fokuserar vi på hur du kan använda din mobil (eller surfplatta) som ett bra komplement till din dator. Vi fokuserar på hur du med hjälp av olika appar kan jobba med en hel del av de molnbaserade tjänster som vi tittar på i de övriga kurserna.


Kursen är främst utformad för dig som använder dig av en mobil med operativsystemet Android. Men då en stor del av apparna vi använder oss av även finns till iOS (iPhone) kan även du med dessa telefoner få behållning av kursen.